ΣΥΝΑΥΛΙΑ JOHANN STRAUSS FESTIVAL ORCHESTRA
ΧΩΡΟΣ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 27 & 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Με δύο μεγαλειώδης πρωτοχρονιάτικες συναυλίες του Γιόχαν Στράους, εφάμιλλες των μεγαλύτερων πόλεων της Ευρώπης, αποχαιρέτησε η Θεσσαλονίκη το 2008 και υποδέχθηκε το 2009. Οι συναυλίες, που ήταν και τις δύο βραδιές sold out, απετέλεσαν κοσμικό αλλά παράλληλα και παλλαϊκό γεγονός για την Θεσσαλονίκη αφού προβλέφθηκε ώστε οι τιμές των εισιτηρίων να είναι προσιτές για όλα τα βαλάντια.

Οι συναυλίες δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Strauss Festival Orchestra, ένα από κορυφαία ορχηστρικά σύνολα του κόσμου, και το Strauss Festival Ballet Ensemble. Με τη συμμετοχή 65 μουσικών, σολίστ υψηλών προδιαγραφών όπως η σοπράνο Elena Svedova και με Δ/ντή Ορχήστρας τον Sliven Simeonov, συνδύασαν τα διάσημα εμβατήρια, τις πόλκες και τα βαλς του Johann Strauss με εξαιρετικές χορογραφίες του μπαλέτου και των χορευτικών ζευγαριών που ντυμένα με σμόκιν και ρομαντικά φορέματα εποχής, μας μετέφεραν στις βιεννέζικες αίθουσες χορού του Φραγκίσκου Ιωσήφ και τη πριγκίπισσας Σίσσυ. Πλημμυρίζοντας από την αυθεντική μουσική και τους χορούς της αυτοκρατορικής Βιέννης του 19ου αιώνα, η Θεσσαλονίκη έζησε την ατμόσφαιρα που κάθε χρόνο τέτοια εποχή βιώνουν οι μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Την οργάνωση παραγωγής και επικοινωνίας ανέλαβαν η Intercom διαφημιστική και η Shine Production, συμβάλλοντας άψογα και αποτελεσματικά στην επιτυχία των συναυλιών. Στο τέλος της πρώτης βραδιάς ακολούθησε, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση, δεξίωση στο φουαγιέ του Μεγάρου όπου παρευρέθηκαν οι δεκάδες επώνυμοι προσκεκλημένοι από όλους τους χώρους της κοινωνικής, επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής της πόλης.

 


STRAUSS FESTIVAL ORCHESTRA 

Το Strauss Festival Orchestra είναι μια ορχήστρα που δημιουργείται σε συνεργασία με διάφορα διάσημα συγκροτήματα και συνεργάζεται με σολίστ υψηλών προδιαγραφών και μεγάλους διευθυντές ορχήστρας όπως Fuat Mansurov και Edward Serov.

Το Strauss Festival Orchestra αποτελείται από 65 μουσικούς.

Η ορχήστρα έγινε γνωστή χάρη στις πολύ επιτυχημένες συναυλίες που οργανώθηκαν στις διάσημες αίθουσες συναυλιών, όπου παρουσίασε την ειδική εκδοχή της παραδοσιακής Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας (New Year’s Concert). Μεταξύ αυτών των αιθουσών συναυλιών περιέχονται: η Het Concertgebouw στο Αμστερνταμ, η Bozart στις Βρυξέλες, η Finlandia Hall στο Ελσινκι, η Coliseu dos Recreios στη Λισσαβώνα, η Palau de la Musica στη Βαρκελώνη κλπ

Από το 2007 κάθε χρόνο δίνουν παράσταση στη διάσημη χρυσή αίθουσα του Musikverien της Βιέννης. Αυτή η αίθουσα χρησιμοποιείται κάθε έτος την 1η Ιανουαρίου για το παραδοσιακό New Year’s Consert, μια συναυλία που αποκτά χρόνο με το χρόνο περισσότερο παγκόσμιο ενδιαφέρον.

info/ straussfestivalorchestra.com

STRAUSS FESTIVAL BALLET ENSEMBLE

ΤοStrauss Festival Ballet Ensemble αποτελείται από 10 χορευτές. Το παραπάνω μπαλέτο μαζί με την Strauss Festival Orchestra έχει δώσει παραστάσεις στις πιο διάσημες ευρωπαϊκές αίθουσες συναυλιών.

Ο συνδυασμός των διάσημων εμβατηρίων, πόλκα και βαλς του Johann Strauss και των χορευτικών ζευγαριών ντυμένων με σμόκιν και ρομαντικά φορέματα μας μεταφέρει στις βιεννέζικες αίθουσες χορού του Φραγκίσκου Ιωσήφ και τη Σίσσυ του.  

info/ Link


 

active³ 4.8 · © 2000 - 2011 Designed & Developed by Intercom · Όροι χρήσης