ΕΘΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΑ ΜΠΑΛΕΤΑ KUTAISI
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 8,9,& 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2001
ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΟΙ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ" & ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η εταιρία Intercom έχει την τιμή να σας παρουσιάσει το παγκοσμίως αναγνωρισμένο και φημισμένο γεωργιανό μπαλέτο Kutaisi. Ένα μπαλέτο υψηλής κουλτούρας και τέχνης, που κρύβει τις πηγές της ρυθμικής και της εκφραστικότητας του μέσα στην αίγλη του μυθικού έπους της Αργοναυτικής Εκστρατείας, όπου και γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στην πόλη της Αρχαίας Κολχίδας (Kutaisi).

Το μπαλέτο κινείται μέσα στη γεωργιανή κουλτούρα του ιπποτισμού των ανδρών προς τις γυναίκες, του σεβασμού και των ευγενικών αξιώσεων και αισθημάτων δίνοντας έτσι χορογραφικά όλο το μεγαλείο των σχέσεων παίζοντας και χορεύοντας πάνω στις μύτες των ποδιών χωρίς τη βοήθεια ενισχυμένων υποδημάτων. Οι χορευτές χειρίζονται σπαθιά και μαχαίρια με απόλυτη ακρίβεια , χορεύουν, πολεμούν και στο τέλος είναι οι νικητές του ρυθμού και της μαγευτικής εικόνας που στέλνουν στον θεατή. Ο κάθε χορός έχει το δικό του στήσιμο, τη δική του ταυτότητα, τη δική του προσφορά, τη δική του κουλτούρα, το δικό του μεγαλείο για να ζήσει έτσι ο θεατής το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΝΟΡΟΥ.

Το Kutaisi πήρε πολλές φορές μέρος σε διαγωνισμούς και είναι ο νικητής του 10ου Φεστιβάλ Νέων στο Βερολίνο το 1973, του μεγάλου βραβείου Grand Prix στο Φεστιβάλ Χορού το 1991 στην Palma de Malliorca και του βραβείου  του παγκοσμίου Φεστιβάλ στο Agrigento το 1996.
active³ 4.8 · © 2000 - 2011 Designed & Developed by Intercom · Όροι χρήσης