ΣΥΝΑΥΛΙΑ VIENNA MOZART ORCHESTRA 
ΧΩΡΟΣ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 

 

Η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε το 2007 και υποδέχθηκε το 2008 με μία σπάνια και εξαίρετη για τα ελληνικά δεδομένα εκδήλωση: Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης, ένα από πιο κορυφαία σύνολα του κόσμου, πραγματοποίησε μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με έργα Mozart και Strauss.

Στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, 30 κορυφαίοι μουσικοί της Αυστρίας και Γερμανίας, με αυθεντικές ενδυμασίες του 18ου αιώνα, γοήτευσαν το κοινό με την παρουσία τους αλλά και την τελειότητα του ήχου τους. Η συναυλία που δόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, βρήκε πλήρη ανταπόκριση στο κοινό της Θεσσαλονίκης που βίωσε έτσι μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής. Στη συναυλία, προς τιμή τους, παρευρέθηκαν όλοι οι εκπρόσωπο των αρχών της πόλης.

Τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν στο Σύλλογο Φίλων και Αναδόχων Οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» για τις ανάγκες του βρεφοκομείου, έτσι ώστε να ενισχυθούν τα παιδιά αυτά με ακόμη περισσότερη φροντίδα, αγάπη και στοργή.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ VIENNA  MOZART  ORCHESTRA

Η Vienna Mozart Orchestra αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας και θεωρείται μία από τις κορυφαίες ορχήστρες του κόσμου. Η ιδιαιτερότητα της έγκειται αφ’ ενός στην μουσική ποιότητα και την τελειότητα του ήχου που την διακρίνουν, αφού συμμετέχουν σε αυτή μόνο οι κορυφαίοι μουσικοί της Αυστρίας και Γερμανίας, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και την δεξιοτεχνία των μουσικών. Έτσι, κάθε συναυλία είναι ένα μοναδικό μουσικό ακρόαμα και θέαμα, μια ανεπανάληπτη εμπειρία υψηλής αισθητικής. Μόνιμη έδρα έχουν το Golden Hall της Musikverein, μια αίθουσα που αντιπροσωπεύει την ιστορία της κλασσικής μουσικής, ενώ οι συναυλίες της Ορχήστρας πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες και διασημότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης, και συγκεκριμένα στο Wiener Konzerthaus και στο Great Hall του Hofburg (Αυτοκρατορικό ανάκτορο).

  info/ www.mozart.co.at

 


 

 

            ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣactive³ 4.8 · © 2000 - 2011 Designed & Developed by Intercom · Όροι χρήσης